JAAS på Food-Expo i Herning


BAT-CLEANER fra JAAS - for et rent køkken.

Her er en artikel fra Fødevarestyrelsens interne månedsblad "Baktussen"
 
Det helt store samtaleemne på årets Food-Expo i Herning Messecenter blev præsenteret på JAAS’ velbesøgte stand. Der er tale om et helt nyt og banebrydende produkt til sterilisering og desinfektion af restaurationskøkkener kaldet BAT-CLEANER®

 

Deres udsendte fik en hyggelig og åbenhjertelig snak med idémanden bag BAT-CLEANER®, udviklingskonsulent Overgaard, der under vores samtale kom med flere interessante oplysninger om produktet og JAAS.

 

Baktussen: "Konsulent Overgaard. De er en travl mand og det er en ære at få lov til at bruge lidt af Deres dyrebare tid. Kan De fortælle os: Hvad er BAT-CLEANER®?"

 

Konsulent Overgaard: "Sig du bare du til mig. BAT-CLEANER® er et 100 % effektivt apparat, der uskadeliggør skadelige mikroorganismer i middelstore restaurationskøkkener. I en tid med øget fokus på fødevaresikkerhed er det naturligt, at en ansvarlig virksomhed som JAAS giver vores bidrag på dette meget vigtige område. Derfor har vi udviklet BAT-CLEANER®, der giver en total sterilisering af et køkken helt uden arbejde. BAT-CLEANER® er utrolig nem at installere, og der skal hverken tilsluttes el eller vand. BAT-CLEANER® indeholder uran238 med en halveringstid på 4,3 milliarder år, og derfor vil BAT-CLEANER® virke effektivt i utrolig lang tid helt uden vedligeholdelse, da BAT-CLEANER® ikke indeholder bevægelige dele."

 

Baktussen: "Hvordan virker apparatet?"

 

Konsulent Overgaard: "Det er en hemmelighed, men jeg kan oplyse at det altid er 100 % effektivt, og virker 24 timer i døgnet. Jeg afslører næppe for meget ved at sige, at JAAS’ forskere har fundet et positivt anvendelsesområde for de før så udskældte gamma- og neutronstråler. Selvom effekten ikke overstiger 100 rem, vil skadelige mikroorganismer aldrig mere få en chance. Vi er bl.a. derfor i kontakt med fødevareminister Lars Barfoed, for hvis BAT-CLEANER® blev påbudt i alle restaurationskøkkener, så vil det overflødiggøre ressourcekrævende kontrolbesøg fra Fødevarekontrollen, da vi jo kan garantere 100 % sterile køkkenmiljøer."

 

Baktussen. "Hvad koster apparatet?"

 

Konsulent Overgaard: "Prisen er ikke endelig fastsat endnu, men den bliver sandsynligvis under ti tusind, så kan alle være med. Der er de sidste år kommet flere nye aktører på markedet for beriget uran, og derfor er priserne på uran i øjeblikket helt i bund. Vi har gennem vores samhandelspartnere i JAAS Trinidad Inc. sikret os en fordelagtig pris, bl.a. fordi BAT-CLEANER® er med til at løse en del deponeringsproblemer, og derfor kan vi banke priserne helt i bund. Vi lancerer BAT-CLEANER® med en stor reklamekampagne. Vi har fundet på sloganet ’Just take out the garbage and the cleaning is done!’ – og det tror vi vil sælge en masse apparater"

 

Baktussen: Hvad betyder BAT-CLEANER® egentlig?

 

Konsulent Overgaard: "BAT-CLEANER® står for Bacteria, Aroma & Toxic Clearing Level Emmision Applying Nuclear Energy Radiation, eller noget i den stil."

 

Baktussen: Uha, det lyder næsten farligt."

 

Konsulent Overgaard: "Nej, det er det overhovedet ikke. Det må jeg på det kraftigste afvise. JAAS’ har jo bl.a. takket være vores "Kitten-Lab" en overordentlig stor viden om nuklear strålings effekt på både døde og levende organismer. Derfor ved vi præcis, hvilken effekt der er sikker for mennesker, og hvilken effekt der slår de uønskede bakterier og organismer ihjel. Som ved alting her i livet er der selvfølgelig en minimal risiko, og derfor står der jo også i manualen, at man ikke skal køre på 100 % effekt hele tiden, samt at man ikke må have katte og små hunde i samme lokale som BAT-CLEANER®. Fik jeg nævnt at BAT-CLEANER® også virker mod salmonella inde i æg og mod fugleinfluenza?"

 

Baktussen: Er BAT-CLEANER® færdigudviklet? Der har været rygter om problemer i udviklingsfasen.

 

Konsulent Overgaard: "BAT-CLEANER® er helt færdigudviklet nu og klar til salg. Det er dog korrekt, at vi havde nogle problemer med uranblandingen, hvilket gav problemer med ioniseringen og de frie radikaler i visse madvarer, der ligesom begyndte at tilberedte sig selv, om jeg så må sige".

 

Baktussen: "Har JAAS ikke også haft problemer i Kirgisistan?"

 

Konsulent Overgaard: "Det er korrekt, at nogle miljøfanatiske advokater på vegne af de ansatte i et kirgisisk folkekøkken har stævnet JAAS. Det er vist noget med nogle kromosomændringer, men det er en pågående juridisk tvist, så det har jeg ingen kommentarer til… og nu skal jeg vist til pause."

 

Baktussen: "Tak fordi du ville fortælle om BAT-CLEANER®."

 

Baktussen har efterfølgende fået at vide, at der til efteråret kommer en større model af BAT-CLEANER® til storkøkkener og lignende. Op til jul vil der blive lanceret en BAT-HOME-CLEANER® til hjemmebrug. BAT-HOME-CLEANER fås i to modeller. Man kan vælge mellem en sort model og en luksus udgave i rustfrit stål. Hjemmemodelen er formgivet af Komin Yamada, manden bag Global-knivene, og leveres i en smart gaveæske. Prisen er endnu ukendt.


Tilbage