Smædekampagne mod Iran


Industrielt materiel som skal bruges som del af en kunstinstallation

De engelske og amerikanske efterretningstjenester (de samme som havde beviser for Iraks masseødelæggelsesvåben) har nu efter sigende fundet beviser for, at Iran forsøger at opkøbe dele til atomvåben og til ballistiske missiler.

 

Konsulent Johannsen fra Jydsk-Persisk Atomfællesskab afviser beskyldningerne:

"Visse-vasse," udtaler konsulent Johannsen og fortsætter, "hverken J-PAF eller Iran er interesseret i at udvikle flere atomvåben. Der er tale om en ren smædekampagne fra olie- og kul-lobbyen, som ser enhver udviddelse af atomenergiindustrien som en trussel. Faktum er, at Iran udelukkende er interesseret i at udvikle deres energisektor, så de kan være selvforsynende med ren, miljøvenlig og billig energi. Og det vil vi naturligvis gerne hjælpe dem med."

 

Adspurgt om visse, meget udførlige beskrivelser i de lækkede efterretningsrapporter, indrømmer konsulent Johannsen dog at, "Det er korrekt, at nogle af de dele, som er blevet leveret til Iran fra JAAS Industrial kan anvendes som ballistiske missiler, men i dette tilfælde er der blot tale om dele til et kunstværk, som den anerkendte iranske installationskunstner, Sayed Kashani, er ved at lave ved Doshan Tapeh i nærheden af Tehran."


Tilbage