Iran åbner Isfahan og genoptager berigelse af uran


En glædens dag oprandt i dag, da Gholamreza Aghazadeh, som leder Irans atomenergiagentur, officielt bød arbejderne velkommen til Isfahan efter at have fjernet den officielle FN-forsegling af anlægget.

 

"Det bliver godt at komme i gang med arbejdet igen," siger hr. Aghazadef, som tilføjer, "selvom vi naturligvis har fiflet en lille smule med det de sidste par måneder. Vi er jo et arbejdsomt folk, der ikke bryder os om at sidde med hænderne i skødet så længe."

 

Konsulenter fra JAAS ankom til Isfahan og andre anlæg for tre uger siden for at gøre klar til, at arbejdet kunne genoptages. Med sig bragte de en mængde vigtige komponenter til Irans atomanlæg.

Adspurgt om Iran har intententioner om at udvikle kernevåben, udtaler hr. Aghazadeh, "Visse-vasse," og henviser til at Iran for længst har underskrevet den internationale aftale om ikke-spredning af atomvåben.
"Vi har intet at skjule," siger hr. Aghazadeh, "IAEA's inspektører er velkomne i de fleste af vores anlæg inden for den almindelige kontortid. Så kan de selv se, at alt foregår efter reglerne. Med hensyn til USA's raslen med sablen, er det bare ærgeligt, at de vil lade deres snævertsynede paranoia stå i vejen for et renere globalt miljø og et mere velstående Iran. Men sådan er de nu engang..."

 

Konsulent Johannsen fra JAAS' Jydsk-Persisk Atomfællesskab udtaler, at "Det er dejligt at se frugten af vores arbejde. Det viser med al tydelighed, at Iran og de vestlige lande fint kan arbejde sammen, og jeg ser spændt frem til prøveaffyringen - jeg mener prøveopstarten af de nye... øh, atomanlæg om et par måneder."


Tilbage