Korrespondance - sagsnummer: JAAS4111125

Plutonium i stedet for bly i benzin samt til får

Fra:
Niels Kallehauge
Dato:25-09-2003 20:09
Emne:Tilsætningsstoffer til fossilt brændstof? / brugte brændseslstave

Hej

Jeg ved at I er dygtige og saglige teknikere hos Jydsk Atomkraft. Håber derfor at i kan hjælpe mig . Efter at man har fjernet blytilsætningen i benzinen, oplever jeg følgende symptomer på min MZ 150 ETS: Ved belastninger mellem 3/4 - 1 last, høres tydeligt, hvordan kompessionen torsionsvrides i squishbandet. Det udmønter sig i en irriterende "Plingelinge" lyd. Jeg har en ide om at det kan hjælpe med tilsætning at 1 - 2 gram/l., pulveriseret Plutonium i standard blyfri oktan 92. Hvad mener I ???? Sidste måned så jeg at i havde tilbud på plutonium ... gælder dette stadig ??

 

Kan man stadig byde ind på brugte brændselsstave??
Jeg købte et par sættevognslæs for 2 år siden.
De er skidegode som hegnspæle, og en interessant bivirkning er at fårene selv smider ulden

 

Mvh
Niels


Svar:

Kære Niels Kallehauge,

 

Tak for deres henvendelse.
Vores tekniske eksperter forsikrer mig om, at man sagtens kan bruge radioaktive tungmetaller i stedet for tilsætning af bly i benzin. Én af vores teknikere bruger selv med stor success 0,8 gram/liter beriget uran til sin Ducati 749R. Han siger, at uran fungerer bedre end plutonium, da plutonium nedsætter brændværdien af benzinen for meget.

 

Vi har desværre allerede solgt al den plutonium, vi havde på tilbud. Det viste sig at være en utroligt populær vare især i området omkring mellemøsten. Vores datterselskab, JAAS Nuclear Fuels Trinidad, Inc., er naturligvis fuldt leveringsdygtige i alle typer nukleart brændsel til normal pris, og du kan bestille med dit VISA-kort fra deres hjemmeside.

 

Vi er glade for at høre, at du har haft glæde af vores brugte brændselsstave. Vi var ikke selv klar over, at man med så stort held kunne bruge dem som hegnspæle, men vi har ladet tippet gå videre til Søren Ryge, så det kan være, at det bliver nævnt i et kommende afsnit af DR Derude.

 

På vegne af Jydsk Atomkraft A/S,

 

Jens W. Johannsen
Konsulent


Tilbage