Korrespondance - sagsnummer: JAAS3069640

Henvendelse fra IDF

Fra:
M.K.
Dato:11-06-2005 19:59
Emne:En venlig hilsen fra staten Israel

Kære Jydsk Atomkraft

 

Efter at have gransket Jeres glimrende hjemmeside, kan vi kun fra Israels side beundre Jeres liberale holdning til civil anvendelse af fissionsreaktorer. Vi ser dog med en vis skepsis på Jeres aftaler med Den islamiske Republik Iran. Derfor tilbyder Isarel helt mod genydelser at gennemgå jeres installationer med et hold israelske kernefysikere, der sikkert kan være jer behjælpelige med et og andet. Vi kan endda levere state of the art-klasse atomcentrifuger, næsten ikke brugt, plus via vores mellemhandlere i Nigeria rig adgang til high-grade uran-malm.

 

Alle kontakter til Staten Israels civile atomkraft-center i Negev kan ske via vores ambassade, eller den afmærkede postkasse i Bælum Strangade 25, der ikke synes benyttet, men faktisk tømmes mange gange dagligt. Brug ikke postvæsenet og kom alene!

 

Vi beder jer heller ikke tage notits af regelmæssige overflyvninger i lav højde af israelske kampfly, der kun holder øje med, om bestanden af grønne løvfrøer er i fremgang på jeres kølevandsområder. Vi skal nok vippe med vingerne, hvis ikke i kan se den blå Davidsstjerne på vores fly.

 

Venligste hilsener

 

IDF
Israeli Defence Forces
Ehud Barak-Brigaden og Isayereth-enhederne


Svar:

Kære Israeli Defence Forces,

 

Tak for Deres henvendelse. Lad mig starte med at berolige Dem med, at vi ikke bekymrer os om de lavtflyvende kampfly - de er dækkede af vores radar- og satellitbaserede overvågningssystemer og låst i målsøgningssystemerne i vores missilbatterier, det øjeblik de letter fra henholdsvis Tel Nof og Hatzor Airbase.

 

Med hensyn til Deres tilbud om gennemgang af vores installationer takker vi mange gange for tilbuddet, men det vil ikke være nødvendigt, idet vi allerede har talt med flere af Deres eksperter under et frivilligt ferieophold på den jyske hede (det er muligt, at disse personer vil hævde, at de intet husker om episoden, men de fik også lidt vel rigeligt Gammel Dansk til den afsluttende festmiddag).

 

Jeg har tilladt mig at bede en repræsentant for vores datterselskab, JAAS Nuclear Fuels Trinidad, Inc., om at sætte sig i forbindelse med Dem for at undersøge mulighederne for indkøb af nigeriansk yellowcake (uranoxid) eller uranhexaflourid til en favorabel pris, idet vi altid kan bruge billigt uran.


På vegne af Jydsk Atomkraft A/S,

 

Jens W. Johannsen
Konsulent


Tilbage